Voetreflextherapie

Wat is voetreflextherapie?

De voet weerspiegelt ons hele lichaam.  De linker voet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechter voet de rechter zijde. De inwendige organen vinden we terug op de voetzool. De huid, spieren, gewrichten op de voetrug.
Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam. Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen, die de energie afgeven aan lichaamscellen.
Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet. Zo is bijvoorbeeld een pijnlijke schouder voelbaar op de schouderzone op de voet.
Door druk te geven op de zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor vermindert of verdwijnt de pijn op de drukplek en uiteindelijk op de schouder zelf. Op deze manier kunnen klachten in het lichaam via de reflexzones op de voet behandeld worden.

Voetreflextherapie kan helpen bij chronische aandoeningen zoals: fybromyalgie, hormoondisbalans, PMS, migraine, vochtophoping (lymfedrainage), reflux,...  Belangrijk! Een voetreflextherapeute stelt geen diagnoses en zal bij ernstige klachten niet behandelen en steeds doorverwijzen naar een arts.

Bij mensen met bijvoorbeeld afwijkingen aan de voeten of ernstige huidproblemen op de voeten kan de reflextherapie ook uitgevoerd worden op de handen.  Een behandeling duurt 60 minuten.


Hoe werken wij?

Op basis van de klachten die je hebt stellen wij  een ‘behandelplan’ op dat we met je zullen bespreken.
Aangezien het lichaam tijd nodig heeft zich te herstellen spreken we meestal 4 à 5 wekelijkse behandelingen af. Dan kijken we hoe het gaat en of er nog een vervolg nodig is.
Iedere behandeling begint met een reinigend voetbad, nadien volgt er een uitgebreide ‘warming up’ (voetmassage).
Afhankelijk van je klachten gaan we verschillende punten op je voet behandelen door hier met de duim druk op te geven en/of te strijken. Hierbij laten we ons leiden door de pijngrens die de cliënt aangeeft. Om u zo goed mogelijk te kunnen ontspannen en afvalstoffen af te voeren zal er geregeld worden gevraagd lang in en vooral uit te ademen. Mogelijk komen er ook emoties los tijdens de behandeling.  Wees u hiervan bewust.


Voetreflextherapie bij zwangere vrouwen en baby's

Ook zwangere vrouwen kunnen zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, bandenpijn,... laten aanpakken door middel van voetreflextherapie.  Vaak gaan deze sessies samen met de prenatale yoga of bewegingssesies die wij ook aanbieden.

Ook baby's kunnen bij ons behandeld worden.  Vooral bij huilbaby's weten we vaak niet wat de oorzaak is van het huilen, slecht slapen, en dergelijke.  Vaak hebben baby's last van verteringsproblemen of constipatie.  Dit kan ook weer aangepakt worden met voetreflextherapie.  De meeste baby's worden tijdens de verkorte sessie van 30 minuten vaak net heel rustig tijdens de behandeling of vallen in slaap.  Vaak komt de stoelgang direct op gang tijdens de sessie.


Workshop voetreflextherapie

Hebt u na een reeks behandelingen interesse gekregen om zelf voetreflextherapie toe te passen op uzelf of uw baby, dan kunnen we u een workshop aanbieden van 2 uur waarbij we u in een notendop de technieken aanleren en de reflexpunten op de handen en voeten uitleggen en bestuderen.


Wat kost het?

1 behandeling van 60 minuten voetreflextherapie:                                      50 Euro

5 weken behandeling voetreflextherapie (1 sessie per week):                     225 Euro

1 behandeling van 30 minuten bij baby's en kinderen tot 6 jaar                 30 Euro

4 weken behandeling bij baby's en kinderen tot 6 jaar                                 110 Euro

Workshop voetreflextherapie 120 minuten                                                   175 Euro

Reserveren kan hier. (druk op reserveren)