Paketten en Programma's

Stress Relief Programma

  • - Heb jij ook last van stress?
  • - Heb jij ook het gevoel dat deze  stress overweldigend wordt of chronisch ?
  • - Ervaar jij reeds fysieke en mentale gevolgen door stress?
  • - Vrees je dat deze stress kan uitmonden in depressie of burn-out?


Wij hebben speciaal voor jou het Stress Relief Programma!

Wat is dit speciale programma nu juist?

Wanneer stress overweldigend wordt of chronisch wordt, kan dit een negatieve invloed hebben op uw welzijn. Daarom is het belangrijk om effectieve stressverlichters te hebben die je geest en lichaam kunnen kalmeren. 

1: Meditatie of Mindfulness

Als je gefocust bent op het hier-en-nu, kun je niet piekeren over iets dat al is gebeurd en kun je je geen zorgen maken over iets in de toekomst. Meditatie en mindfulness vergen oefening, maar het kan een groot verschil maken in je algehele stressniveau omdat het je terugbrengt naar het heden.


2: Progressieve spierontspanning en ademhalingstechnieken

Progressieve spierontspanning (PMR) is een techniek voor het verminderen van angst die voor het eerst werd geïntroduceerd door de Amerikaanse arts Edmund Jacobson in de jaren dertig van de vorige eeuw.  De techniek omvat afwisselende spanning en ontspanning in alle lichaam grote spiergroepen.

Gewoon focussen op je ademhaling of het veranderen van de manier waarop je ademt, kan een groot verschil maken voor je algehele stressniveau. Ademhalingstechnieken kunnen je lichaam en je hersenen in slechts een paar minuten kalmeren.


3 :Aromatherapie 

Aromatherapie heeft echte voordelen voor stressverlichting - het kan je helpen om je energieker, meer ontspannen of meer aanwezig te voelen in het moment.

Opkomend onderzoek suggereert dat bepaalde geuren de hersengolfactiviteit kunnen veranderen en stresshormonen in het lichaam kunnen verminderen.


4: Uitgebalanceerde voeding

Een slecht dieet kan een grotere reactie op stress veroorzaken.  Emotie-eten en reiken naar vetrijke, suikerrijke voedingsmiddelen kan een tijdelijk gevoel van opluchting geven dat bijdraagt aan uw langdurige stress.

Geraffineerde koolhydraten, zoals koekjes en chips, kunnen een piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Wanneer uw bloedsuikerspiegel daalt, kunt u meer stress en angst ervaren.

Het consumeren van een gezond dieet kan u helpen stress op de lange termijn te bestrijden. Een juiste verhouding aan macro-nutriënten (koolhydraten, vetten en eiwitten) ondersteunen de stemmingsregulatie en de energiebalans.


5: Yoga

Yoga combineert fysieke beweging, meditatie, lichte oefeningen en gecontroleerde ademhaling, die allemaal uitstekende stressverlichting bieden. 

En hoewel je waarschijnlijk niet onmiddellijk de vruchten zult plukken van één enkele yogasessie, zul je waarschijnlijk voordelen op de lange termijn ontvangen als je het op een consistente manier in je leven opneemt.


6: Reiki en voetreflextherapie

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze kosmische energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan  energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans werd wordt hersteld. Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.

De voet weerspiegelt ons hele lichaam.  De linker voet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechter voet de rechter zijde. De inwendige organen vinden we terug op de voetzool. De huid, spieren, gewrichten op de voetrug.
Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam. Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen, die de energie afgeven aan lichaamscellen.
Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet. Zo is bijvoorbeeld een pijnlijke schouder voelbaar op de schouderzone op de voet.
Door druk te geven op de zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor vermindert of verdwijnt de pijn op de drukplek en uiteindelijk op de schouder zelf. Op deze manier kunnen klachten in het lichaam via de reflexzones op de voet behandeld worden.

Voetreflextherapie kan helpen bij chronische aandoeningen zoals: chronische stress, fybromyalgie, hormoondisbalans, PMS, migraine, vochtophoping (lymfedrainage), reflux,...  Belangrijk! Een voetreflextherapeute stelt geen diagnoses en zal bij ernstige klachten niet behandelen en steeds doorverwijzen naar een arts.

Wat houdt ons Stress Relief Programma nu juist in?

We starten met een intakegesprek en gaan op zoek naar jouw stress oorzaken.  U krijgt een bodyscan en een bloedtest waarbij we 11 vetzuren gaan meten in het bloed en waaruit we kunnen afleiden hoeveel jouw stressniveau en mentale weerbaarheid is.  Aan de hand van deze testresultaten starten we een uitgebalanceerd voedingsschema op al dan niet met supplementen (dit zal de test uitwijzen of dit nodig is of niet).


Vervolgens starten we met een 5 weken programma, dat er zo uitziet:

week 1: intakegesprek met bodyscan en bloedtest (2 uur)

week 2:  progressieve spierontspanning en ademhalingstechnieken in combinatie met aromatherapie (1 uur)

week 3: yoga en meditatietechnieken (1 uur)

week 4: bespreking bloedtest en opmaak voedingsschema (2 uur)

week 5: reiki of voetreflextherapie of combinatie van beide (1 uur)


Speciale Actie!

Start nu met ons Stress Relief Programma en geniet van volgende promo’s:

-        GRATIS intakegesprek met bodyscan (normaal 30 €)

-        Bloedtest aan -50% korting (normaal 117 €)

-        GRATIS opvolging en bespreking resultaten bloedtest (normaal 20€)

-        GRATIS voedingsschema uitgebalanceerde voeding (normaal 20 €) 

-        Supplementen aan -25% korting (indien van toepassing max 150€)

-        1 op 1 sessies aan -50% korting (normaal 60€ /uur)


Volledige pakket: Nu slechts 299€ voor dit 5 weken Stress Relief Programma

Sessies worden ingepland volgens beschikbaarheden, dus kunnen indien gewenst sneller op elkaar volgen, of meerdere sessies kunnen naar eigen wens meerdere keren herhaald worden.

Al onze behandelingen worden gegeven door gediplomeerde therapeuten.

Indien u gebruik wil maken van de kortingsactie, wordt het volledige bedrag aangerekend bij opstart programma. 

Reserveer hier uw afspraak voor het intakegesprek van het Stress Relief Programma!