Zelfverdediging

Met onze lessen zelfverdediging willen we kinderen, vrouwen en senioren mentaal sterker en fysiek weerbaarder maken, zodat ze zich veiliger voelen, meer zelfvertrouwen krijgen en een betere controle behouden over gevaarsituaties. Te veel mensen krijgen dagelijks te maken met ongewenst gedrag. Voor jezelf opkomen is dan ook moeilijk wanneer je tegenstander lichamelijk sterker of groter en zwaarder is. Tijdens onze lessen leer je technieken om jezelf te beschermen. Ervaring is niet nodig! 

Onze lessen zelfverdediging worden gegeven door coach Dave. Coach Dave behaalde een zwarte gordel Goshindo en beheerst meerdere mixed martial arts sporten. Ook heeft hij jaren in de ring gebokst en is hij gediplomeerd security/veiligheidsagent en personal trainer.

We leren je in 5 weken tijd om gevaar aan te voelen, alert te zijn voor gevaar en NEE te durven zeggen.  Je leert ook om jezelf te verdedigen zonder in paniek te geraken en jezelf in veiligheid te brengen.  We geven ook een stukje theorie en wetgeving mee over wat we mogen verstaan onder wettelijke zelfverdediging.

Samen met Markant VZW organiseren wij op dinsdag 9/11/2021 om 19:00 uur een initiatieles zelfverdediging in de groene sportzaal op de eerste verdieping van het Atheneum Brasschaat te Van Hemelrijcklei (ingang parking CLB).   Inschrijven via Markant verplicht (reeds volzet)

Op 16/11/2021 start onze 5 weken cursus zelfverdeding (toegankelijk voor iedereen)  Deze cursus gaat gedurende 5 weken door, elke dinsdagavond om 20:00 uur in de  groene sportzaal op de eerste verdieping van het Atheneum Brasschaat te Van Hemelrijcklei (ingang parking CLB).  Kostprijs van deze cursus is 150€.

16/11 les 1: korte toelichting wettelijke zelfverdediging + het leren aanvoelen van gevaar + afweer - en ontwijkingstechnieken, gericht vallen en zichzelf in veiligheid brengen

23/11 les 2: korte herhaling les 1 + hoe omgaan met bedreigingen, diefstal met geweld en hoe dit voorkomen. + alarmsignalen 

30/11 les 3: korte herhaling les 2 + hoe omgaan met aanvallen langs achter, wurging en grepen. + hoe aanvaller uitschakelen/immobiliseren + worpen en klemmen

07/12 les 4: korte herhaling les 3 + hoe reageren op een aanval met wapens ( stok, mes, vuurwapen,...) + wat na een aanval?

14/12 les 5: korte herhaling les 4 + aanleren van technieken om aanvaller te stoppen/ immobiliseren, worpen, klemmen, voetstampen, stoot - slagtechnieken, verwurgingen + wettelijk kader


Uw reservatie is pas compleet als we ten laatste op 15/11 uw inschrijving en betaling van 150€ hebben ontvangen op rekeningnummer: BE62063610520661.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor onze 5 weken cursus die start op 16/11/2021.  Klik HIER om in te schrijven.