FIT Dance

FIT Dance is een training ter ondersteuning van de gezondheid en algemene fitheid, gericht op vetverbranding en afvallen, maar evengoed op spiergroei.

Een leuke choreografie gecombineerd met burpees, squats, lunges, sit ups, en ga zo maar door...

Het is een combinatie van cardio, krachttraining en basisstappen. Dit wordt in een één uur durende work out gehouden om zo het lichaam uit te dagen maar tegelijk plezier uit het sporten te halen.


Cardio is het type training waar je hart en longen sterker van worden en je dus een conditie mee opbouwt. Daarnaast verbrand je met cardio training flink wat calorieën. Cardio kan worden ingezet om je bloeddruk te verlagen, maar ook om af te vallen.


Krachttraining is een vorm van training waarbij spieren weerstand bieden tegen externe weerstand van gewicht of door zwaartekracht. Krachttraining zorgt voor de groei van de spiermassa en heeft daarmee een positieve invloed op het metabolisme.


Onze FIT Dance gaat elke dinsdagavond door om 19:00 uur (uitgezonderd schoolvakanties) te Groene sportzaal Atheneum Brasschaat, Van Hemelrijcklei 2930 Brasschaat (ingang CLB) ruime parking voorzien, alsook kleedkamers en douches.